– En helhetssyn på skolans
uppdrag och verksamhet

Hurra höstterminen är här!

Så har en fantastisk sommar börjat gå mot sitt slut. Den här veckan startar många skolor sin verksamhet. Och då är det rivstart även för mig. I går/måndag inledde jag höstens arbete med att genomföra två utbildningar för gymnasiepersonal i Växjö. Utbildningarna ligger inom ramen för projektet Tobaksfri skola Kronoberg som är ett samverkansprojekt mellan Landstinget Kronoberg och Länsstyrelsen i Kronobergs läns samt fyra skolor. Mycket står inför dörren denna höst. Seminarieturnén som Skolverket genomför kring hälsofrämjande skolutveckling och regeringsuppdraget kring ANDT ska besöka 6 olika städer, Projekt Oberoende ska summeras www.projektoberoende.se, Tobaksfri skola 2.0 ska slutföras och ett stort antal föreläsningar/utbildningar ska genomföras runt om i landet. Jag ska också föreläsa på LUFT-konferensen www.luftkonferensen.nu. Utöver det ska jag få ihop texter till Tobaksbarn.se som är en kampanj som Sida finansierar, ett metodmaterial för A Non Smoking Generation och ett material kring implementering i skolans värld. Ser fram mot en händelserik höst med andra ord. Vi kanske träffas IRL – eller så får ni gärna följa mina förehavanden och tänkanden här – om ni vill. En sak jag just nu funderar en del på är Folkpartiets förslag om betyg i ordning och reda. Ni som har följt mig tidigare vet ju vad jag tror om det. Jag förstår inte riktigt hur vi förbättrar relationerna mellan de vuxna och eleverna i skolan med det verktyget. Och relationerna, det är det enda som kan bära arbetet mot en lugn och trygg skolkultur. Så tänker jag – hur tänker ni. Häng med!
© Copyright 2015
Niklas Odén
E-post: niklas@skoluppdraget.se
Tel: 070 637 05 02
Webb: skoluppdraget.se
Skoluppdraget.se
Links of Importance Niklas Odén AB
Bondegatan 21 Julius hus/Happen
116 33 Stockholm